sol, vind och vatten

packa, packa, packa.
om ni har lyckats missa det så far jag bort ikväll.
Jag, mamma och moster ska dra till Kreta en vecka. Nu äntligen är det dags, var ändå nån månad sen vi bokade.
Fick i födelsedagspresent av mamma och pappa förra året att dom sku betala balen och klänningen, men jag har som inte varit så sugen på balen och min moster var sugen på utlandet så det blev en utlandsresa istället.
much better, en vecka i solen med trevligt sällskap än en kväll som kostar ungefär lika mycket..

Så nu packas det för fullt här hemma! igår slingades mammas hår, vi färgade ögonbryn & fransar, sen blev det bastu & peeling. Det var nog det skönaste, få bort all sågspån sen stugan. det var överallt.


Sen ska vi inte glömma att min kära granne fyller 19 imorgon!
HIPP HIPP HURRA PÅ KICKIS FÖDELSEDAG!!
missar att gratta henne imorn, skulle dit idag hade jag tänkt men då jobbar hon visst till 18, då vi far hemifrån.
men så kan det gå, skickade min lilla present med bud igår så får jag gå över och gratta ordentligt när vi har kommit hem. :)

Äntligen hemma

For ju till stugan torsdagmorgon, sen var det bara börja riva och bära på en gång. Jobbade och slet hela dan tills alla stupade i säng kl. 22.00
Igår kring åtta började vi riva igen, tanken var att alla väggar skulle ner innan Ulf och Viktor sku hem vid två och det hann vi, men gud så tungt det var! Nog för att vi var många men väggarna var fulla med sågspån och sen regnade det ett tag, så det blev ännu tyngre.

Man kan ju undra hur dom tänkte med väggar och isolering förr i tiden.
Inuti väggarna hittade vi förutom sågspånet:
tidningar från 1931-1933, skrivpapper, porslin, tygbitar från kläder, tapeter.


Klarade oss utan större skador under dagarna, morfar fick en lång reva på armen, och jag trampade på en spik. Lite lemmen är man vi nog alla, men huset är borta och nu är det bara skorstenen och en stor grop med spån.
Lite bilder från stugan :


en bit av alla tidningar vi hittade, hittade en hel damtidning också, "allas".
Här har vi i alla fall Skelleftebladet från den 12 december 1931:

Rostiga spikar och viljor av stål

Ligger just nu i sängen i stugan. Helt slut i kropp och huvud, men nu är både tak och väggar borta så stugan är i stort sett borta. Somna tio igår efter att ha jobbat från tio på morgon, åtta imorse var vi ute och började riva igen. Igår lyckatdes jag trampa på en av alla tusen rostiga spikar, så har lite ont under foten men det är bara en skråma så jag har jobbat på idag. Vi har rivit, lyft, puttat och släpat brädor i alla storlekar. Imorn ska vi åka hemåt, skönt! Har spelat lite kort och pappa förlorade big time! Som ni säkert ser är klockan bara halv nio, men nu är det godnatt. Skriver kanske och her in bilder när jag har kommit hem imorn. Godnatt sverige/ pensionärvarnings-sofie..

Kort och gott.

Var i Happis på storseans med Terry Evans, faktiskt så var det himla intressant men var inte hemma förns ett inatt så imorse blev det sovmorgon. missade inte så mkt ändå.

Klarade självklart Inte Nationella i Matte B, f u c k.
men det är bara ta nya tag, var ett kapitel som jag inte har gjort som gjorde att jag inte klarade det så ska få göra ett litet prov om det den 4e, så efter det är jag helt fri från plugg.
Idag har allt det sista lämnats in, nice. eller har kvar en grej i UF men hinner inte vara med på det sista så ni får klara er utan mig flickor :)


Nu ska jag göra smörgåstårta med mamsen, har min sista APU-dag imorn efter ett helt år och bara för att jag är så himla snäll ska jag ta med och bjuda :p
och nu verkar mamma börja utan mig - dåligt

ciaao

Lite av varje.

Tjatja, har kommit hem från en skön helg på Bommersvik med härligt folk, god mat och fint väder. Kanske skriver mer om det i veckan, her upp lite bilder och så, just nu ids jag inte. Kan ju nämna att vi dansade afrikansk dans igår, helkul!

mitt ansikte är lika stelt som en skyltdockas för tillfället, kör en super-ansiktsmask men ska snart tvätta bort det.

Imornkväll blir det Haparanda med mamma och mormor för Terry Evans. Ni vet han mediet från "det okända", så det ska bli intressant. Har som ingen aning om vad det egentligen är, men tänkte att det kan vara intressant att följa med så vi får se :)

nu är det godnatt.

Förresten, 
Sam Dunn & Scot McFadyen som har gjort dokumentären "Metal: A headbangers journey"  (om du inte har sett den - SE DEN!) Hursomhelst är det dom som har gjort Iron Maidens film "Flight 666", så den hamnar på måste se-listan från och med idag.
upptäckte det tack vare SRM, mmmhmmm ;)

Halleluja-moment

Finally, 7 sidor analys senare.. Nu har jag skickat iväg rapporten så nu är den ur världen, skönt!!
Och klockan är redan elva. började skriva vid klockan sex och tänkte vara klar till nio men så bidde det inte.

Då var det bara att ta tag i packningen då..
sen är det däckning i sängen, fan vad skönt det ska bli att sova!
natti

Varför kan inte rapporten bara skriva klart sig själv?

Sitter med ett huvud på explosionsgräns på samma plats där jag har suttit fastklistrad i tre timmar nu, vid datorn och APU-rapporten. men snart är jag klar, Tack och lov! men nog är jag less.

B-klassen har visst fått ett häfte med punkter man kan ha med i rapporten,  tjena att vi skulle ha fått nåt sånt av H-Å. Han tycker att vi ska kunna klara av sånt helt själv och visst. Nog ska vi väl kunna det men när det är så mycket vi ska ha koll på och göra nu så hade det varit skönt att få lite underlag iallafall. men icket.
Nåja, snart är det ur världen. Det ska ju vara inlämnat imorn, så ska skriva klart nu och mejla det så att det är klart.

Har inte ens packat för i helgen än, inte haft tid.
Åker till Sthlm imorn för att gå Handledarutbildning på Bommersvik, sweet att få komma till sommar och träffa lite nytt folk.

Ska gå och äta nå choklad eller vad fan som helst så jag orkar skriva det sista på rapporten innan jag däckar.

 

Summer of -09

Nu jävlar!

Nu är Rockweekend -09 klart och betart!

det tog sin lilla tid innan sommarscheman och sånt var klart, men nu är det kirrat och vi ska dit!

Nu ska vi bara hitta 2-3 sköna rockers som vill åka med mig och Malin i
Rock'nRoll-bilen från Lule till Kilafors..
intresserad?
[email protected]


Jag är så pepp idag! förutom på skolarbetet då, men på allt annat!
på 11 dagar far vi till Kreta (jag, moster, mamma),
på 30 dagar är det studenten,
56 dagar är det Rockweekend
och till hösten blir det förhoppningsvis 3 veckor i Spanien på bartenderutbildning - nice!

nä, nu ska jag ut och jogga en sväng. behövs nog efter kladdkakan hos farmor..
ciaaaao!

Uppdaterad oldie

Jag måste bara skriva lite snabbt, mitt i allt pluggande.
Min farfar är väldigt konservativ vad gäller mobiltelefoner, dom är ju inte bra alls och Särskilt inte det där med mail! (sms) Det är så onödigt så det är inte sant!

Så idag fick jag ett sms från ingen mindre än farfar, där det stod:
"MAt+MELLAN+MELLAN+FEM+OCH+HALVSEX+FARMOR*"
tror inte att han riktigt hittade igen mellanslag, men det är ju kul att han ens försöker skriva sms.


BTW, om nån som läser hejn ids skriva hur man her in en youtubefilm på bloggen, så tack!

Men nu är det back to APU-rapporten
/Sofie

Kung i baren

Efter många om och men så fick det bli en ny blogg, på den här sidan.

Man tycker ju att jag borde kunna fixa en sån här bloggdesign, med tanke på att jag läste en 100-poängskurs i webdesign förra året där vi sku göra en hel hemsida med htmlkodning.

Men, så är inte fallet. Nu har jag suttit och klurat och funderat och försökt komma ihåg det jag gjorde för 1½ år sen och till slut fick jag det nästan som jag ville, så det får duga.
__________________

Idag har vi bestämt en låt att sjunga när vi springer ut; Magnus Uggla - Kung i baren
Dom från klassen som var där då kom - hör och häpna - överens om den. 
Det är ju bara 4 veckor kvar till studenten!
och vi har inget flak än.. har ringt runt idag, och två st verkade då lovande så den ena sku vi ringa igen första veckan i juni, då skulle han veta mer. den andra skulle ringa tillbaka så fort hon vet. so there's nothing left to do but wait.
__________________

har skrivit lite på APU-rapporten också, ska in på fredag. Verkar lite "efter". Alla har typ skrivit 20 sidor och här kommer jag med mina 7, blir väl max 10 när jag har ändrat radavstånd och skrivit det sista. men 10 sidor känns jävligt långt så det räcker för min del. Blir att skriva klart det imorn, eller torsdag..

Men nu är det läggdags för fröken S

RSS 2.0