lite kort

Håller på att bli sjuk, skit också. Pauline har fått tillbaka sin halsfluss och den här gången har jag nog inte lika tur, har också fått ont i halsen nu så vi får väl se om det blir bättre eller sämre till imorn. Ska åka till jobbet i alla fall får vi se hur det går, blir det mycket sämre får jag väl stanna hemma på tisdag och gå till doktorn för medicin eller nåt.

Annars mår jag helt okej, som jag förtjänar antar jag.. Var ju på båttur igår och det var vin, öl och champagne som aldrig tycktes ta slut. Stannade kvar i Playa Ingles och festade med dom från jobbet men kul vare!

hörs!

en tanke..

Läste förra helgen på aftonbladet om vad som hänt i Norge, höll en tyst minut på jobbet i måndags på grund av detta också. Har inte läst så noga, blir bara ledsen av att läsa och se att någon människa är kapabel till att göra sånt. Trodde inte att någon av dom få AUFarna jag känner var på plats, men tydligen var det inte så. kan uppriktigt säga att det tog i hjärtat när jag hörde att en av dom som var här och hjälpte oss inför valet i höst var där, vi har haft lite kontakt efteråt och han skulle komma till oss i norrbotten nu under sommaren.

Jag förstår inte hur det kan hända och hur någon kan göra så mot andra människor, jag förstår det verkligen inte. Sänder ut en tanke till alla som förlorat någon nära.

Weekeeeeend!

Fredag och helg igen, skönt! Inget spännande som hänt här senaste dagarna, åkt buss, jobbat, ätit och sovit.. Har tänkt gå till internetcafét tidigare men inte hunnit eller idas, dom stänger 23 här också så lite stressigt när man kommer hem runt 22..

Båtturen med jobbet blev flyttad till imorn, rätt skönt ändå så idag var vi en sväng till Corte Ingles för lite shopping. Passade på att gå och storhandla så det finns nå mat i kylen också..  Fått in första lönen idag också så det är ju inte helt fel, nog för att det bara är för två veckor men ändå!

För övrigt fyllde en av mina favvobrudar år i onsdags så ringde en sväng och grattade henne, det är ju rätt dyrt att ringa så det blev inget långt samtal men ändå kul att surra nån minut i alla fall! Har en liten surpsrise här, bara inte hunnit skicka det än men det kommer väl så småningom. EHEHE.. Mormor fyllde också år men hon var på väg till IKEA så det blev inte heller ett långt samtal, hon tyckte att det blir så dyrt för mig att ringa så sa bara grattis och att jag lever ungefär. haha.

Nä, jag måste fan skypa med mina brudar hemma någon dag, har ju typ abstinens här!! - GE MIG SKVALLER OCH LIVSTECKEN!! har kollat lite uti mobilt bredband, kanske kan vara värt att skaffa men vi får se. Det är rätt dyrt ändå.. 500MB/månad ligger på runt 19€ och det räcker ju inte riktigt för att skypa tror jag. Jag vill ju som mest kunna sitta och slösurfa ibland men det ska ju funka med skype också annars kan jag lika hålla mig till internetcaféet. Hittills är det mamma och jag som har skypat när jag
vart på internetcafét med pappa i bakgrunden, så jag är gode så ouppdaterad om vad som händer hemmavid. Vet knappt ens om när folk fyller år så förlåt om jag inte grattar er, min ursäkt är att jag inte är inne på fejjan så ofta och jag har inte nog med plats i huvet för att komma ihåg alla födelsedagar, tyvärr. Men OM jag har glömt nån - grattis! det var inte meningen..

kan för övrigt avslöja
att dom flesta av mina inlägg inte skrivs live, eller vad man ska kalla det, skriver det hemma när jag är lite uttråkad så kan jag bara kopiera och klistra in sen när jag har internet. Det kostar ju med internet och det gäller att vara ekonomisk!

ojdå

suttit på internetcaféet i två timmar nu, behöver jag säga att jag saknar att ha internet hemma??

Nu kommer en hel parad och passerar, ska ut och kika lite sen hem och snöra mig i säng.
synd att jag inte har kameran med mig..

HA DE

Lo siento!

jag är inte så bra på att uppdatera er om vad som händer, men jag har inget internet i lägenheten så bara på internetcafé och senaste gångerna jag vart hit har det vart för att jag måste tvärfixa nåt och har inte hunnit skriva här. Jag ska bättra mig..!

Har iallafall fixat NIE-nummer, skrivit in mig på social seguridad och fixat spanskt bankkonto i veckan så nu är jag gode spansk! eller så inte, men lite mer än innan.. ;) Har vart och bättrat på brännan lite i helgen också så nu är färgen tillbaks igen.

I fredags hände lite sjuk grej, var en kille på stranden som glodde som satan på oss. Sen när vi var halvvägs hem kom han ikapp och lämnade sitt nummer på en lapp "ifall vi ville åka till södra gran canaria och festa med han imorn" eller nåt.. han har alltså halvsprungit ikapp oss för att lämna sitt nummer. hahahahaha. sånt händer ju bara inte i sverige..

Annars rullar det på som vanligt, dödar minikackerlackor dagligen i lägenheten, äter hela tiden, jobbar måndag-torsdag och solar och festar på helgen.. Jo! På fredag blir det båttur med jobbet - sweet!

kommer inte på nåt mer spännande just nu.. som sagt, saknar ni mig alldeles för mycket så har jag ju både svenska och spanska mobilen med mig i stort sett hela tiden så ni kan ringa!

estoy muy cansado!

Vart iväg till Playa del Ingles själv idag, Pauline har åkt på halsfluss och måste vara hemma resten av veckan. Hualigen, hoppas jag inte blir smittad nu.. Imorn blir det åka in lite tidigare och springa till polisen för att få mitt 9-nummer så jag kan skriva kontrakt och fixa bankkonto och få lön! Yei!

Annars är det bra
, också lite ont i halsen men jag ignorerar det och försöker sova bort det så får vi se, har inte fixat internet till lägenheten än. Det blir sen när vi har tid, ingen superbrådska ändå egentligen. I helgen kommer mest troligt en från jobbet till Las Palmas så blir det en salsaklubb vi har gått förbi några gånger men aldrig vart in på "little havana" Så det blir nog kul.

Hoppas allt är bra där hemma, längtar faktiskt inte hem särskilt mycket. Imorn har jag för övrigt vart här i 5 veckor, jiises vad tiden går fort.. Om ni känner för att skypa eller så kan vi bestämma en dejt när jag går hit, det finns hörlurar och sånt så det är inga problem! Däremot jobbar jag ju måndag-torsdag hela veckorna och är inte hemma förrän 22 våran tid men annars går det fint.

Ha det!

lekte lite med camen.,.

 

hittade igen lite andra snygga bilder också:

saknar er som där hemma <3

EEEHEHEH


nämen vi är FULLT normala, så är det.

en kväll på Flash, stammisstället..

sunday, bloody sunday

veckan har gått bra på jobbet så det här ska nog gå fint, man blir lite mör i huvudet och så av att ringa och ringa och ringa och låta glad och trevlig och sälja i typ 7 timmar med bara korta pauser men då har vi ju långhelg varje vecka i alla fall. I torsdags blev vi bjudna på middag av jobbet så vi stannade kvar i Playa Ingles och festade med dom andra fram till halv åtta på morgonen när vi hoppade på bussen hemåt. Fick nå VIP-kort på ett ställe där så vi får visst gratis drinkar, kom fram till att det är både bra och dåligt.. Men det är bara två drinkar/kväll på två olika ställen men det är å andra sidan mer än jag köper ute i vanliga fall.


Hade tänkt dra till stranden
idag men det var så molnigt och så började det regna så det blev inget, skönt att ta det lite lugnt ibland också. Har fixat matlådor för veckan istället så vi har det klart. Nästa helg måste vi till stranden, börjar ju blekna här nästan..!

Shoppade lite på El Muelle igår, det är ju fet rea här fram till typ augusti nån gång så det är kanonpriser nu. Har inte shoppat nå mycket alls än men börjar bli lite less på garderoben som den ser ut nu så tre nya klänningar och ett linne blev det, köpte ett par klackskor också! Satan vad ont i fötterna jag hade igår – och fortfarande. Har som fått skavsår under framfotsulan hur jag då har lyckats med det?! Så igår var första gången vi tog taxi hem, jag kunde inte gå varken med eller utan skorna på.. Men det är inte så värst dyrt ändå typ 4€ för hela vägen..

Jo vi drog en krogrunda igår, först Flash men det var inte så kul som det brukar så vi gick på Heineken där alla säger att det sa vara så bra. Jag håller inte med. Då är Flash bättre alla gånger.. Så vi drog vidare till Nordic Mist istället, stället vi var ut på förra torsdagen och där var det ändå helt ok. Massor med folk också på alla ställen men där vid 5 brände det så mycket i fötterna så vi var tvungen att dra hem.

 

HASTA MAÑANA LA ISLETA!

Usch vilket uppvaknande imorse. 05.20 gick det igång nån fet högtalare utanför på våran gata, det är nån katolsk högtid eller firande eller nåt sånt så dom hade ju fixat helt fint på gatorna och under en timme imorse spelades det svinhög musik och smälldes fyrverkerier. Gick INTE att sova. Men efter en timmes musik med lite livesång också blev det äntligen tyst och vi kunde somna om igen. Höll på att försova oss imorse också men det gick bra.. Har tagit in så mycket information idag så är helt slut i skallen, imorn börjar vi sälja får vi se hur det går..

Annars är allt prima ballerina, jag fick lite halvpanik när fyrverkerierna drog igång halv sex imorse, inte alls beredd så jag betedde mig väl lite som om nån bombade stället. Hoppade upp och ner och höll för öronen. Nyvaken och fyrverkerier = Inte bra.

lyckligt ovetandes om vad som väntade oss, men fint var det ju..


05.25, vi gick ut då vi ändå inte kunde sova..

Hellooo

Good evening! Ikväll har vi inte gjort mycket, vandrat längs strandvägen, betalat hyra och ja.. inte mycket mer. Lagat en massa mat så vi har matlådor till veckan.

Imorn börjar allvaret, eller nåt. Börjar inte förrän ett men ska åka i tid så vi vet hur lång tid det tar/vilken buss vi ska ta och så till sen. Sitter vid stranden nu, gratis Wi-Fi FTW ;)

Hasta Luego!

Sabado!

Hittade ett nytt ställe att gå ut på i torsdags, först var vi på nåt skumt ställe somm typ bara spelade techno, inte så bra.. Sen gick vi vidare til ett annat ställe som var gode bra. Vi var dock typ ensamma tjejer nästan där men det var bra musik och mycket folk så vi hängde där till typ 6 på morgonen då dom fortfarande inte hade stängt så gav vi upp. Träffade på två engelsmän och en italienare så vi fick öva lite på engelskan också, inte illa :)

Igår var det Flash igen, danza koduro! Mycket folk och drag, har hittat min nya favoritdricka på krogen - Vodka karamell! Satan vad gott!! Och typ 2€ för en shot...

För övrigt fick vi skjuts hem av lokalpolisen i tisdags, vet inte om jag skrev det innan?! Vi gick längs stranden på väg hemåt när dom var ute och patrullerade med sin lilla bil. Dom tyckte inte att vi skulle gå hela vägen hem så dom körde hem oss istället, inte varje dag man åker i baksätet på en polisbil...

Ikväll kommer nog
Emelie hit, hela familjen är visst på semester på Gran Canaria så det är ju självklart hon borde komma och hälsa på nu när jag bor här och allt! SÅÅÅÅ... Ikväll är det fest igen, imorn blir det laga matlådor för veckan som kommer och inget mer festande förrän nästa helg.


NU ska vi storhandla, duscha och korka upp.

BK-friday!

Var på BK igår och skulle käka lite, när man inte kan språket så bra kan ett mål bli ett gigantiskt mål. typ 75cl dricka och en megapommes och fet hamburgare, så här mycket mat har vi inte käkat på tre veckor..

före..

efter, typ alla pommes och halva hamburgaren kvar..

Pauline däremot lyckades få i sig hela målet förutom en bit av burgaren, vars hon rymde allt förblir ett mysterium..

WE GOT IT, YEEEEAH!!

Fick jobbet som vi var på intervju för i tisdags!! Både jag och Pauline fick jobbet och börjar på måndag, SUVERÄNT!!! Så från och med måndag jobbar vi i Playa del Ingles måndag-torsdag varje vecka.



nya solbrillor har vi också, ehehe. Nu kan jag köpa ännu fler färger när jag får lönen!

Looks like I'm gonna be here a while.. ;)

yeeep

Precis kommit tillbaka från Playa Ingles, får se hur det går med jobbet. Lät bra och så men han skulle höra av sig på torsdag så håller tummarna nu. Får vi jobbet är det start på måndag!

Ikväll blir det lite vino rosado! ;)

Anställ oss!

Imorn hoppar vi på bussen till Playa Ingles för intervju på jobbet jag skrev om tidigare, wish us luck! ;)


Buenas noches!

Sovit bort hela dan, vaknade av Pauline: -Sofie, klockan är halv fem!?

Behöver jag säga att vi var ut igår? (och i fredags..) Dansade röven av oss på flash båda kvällarna, svinkul men sjukt ont i fötterna när vi skulle gå hemåt. Hade lust att lifta inatt bara för att slippa gå Det tar egentligen inte mer än 15 minuter att gå till lägenheten, men det tog nog nästan en timme i våran takt innan vi ramlade innanför dörren..


Har hittat ett jobb åt ett svenskt företag också, ringde och pratade med dom i fredags och mejlade CV. Dom sökte 8 st telefonförsäljare mot Sverige – vi pratar bra svenska, kan börja jobba på en gång och har boende klart så dom borde anställa oss! ;) Han verkade intresserad och skulle kalla oss på intervju, det ligger precis innan Playa Ingles så vi kan åka buss och bo kvar i Las Palmas om vi får det. Det är fast grundlön+provision, man jobbar måndag-torsdag 12.30-20.00 sen ledig fredag-söndag så om jag skulle få nåt bartenderjobb kan jag göra det under helgerna – perfekt!

- Nu håller vi tummarna att vi får jobbet så vi kan stanna några månader till!


Hoppas ni har det bra i Sweden, här är det toppen!
RSS 2.0